Informatie over mogelijkheid eenmalige weergave foto's in Whatsapp

Voor extra privacy kun je nu foto's en video's verzenden die uit je WhatsApp-chat verdwijnen nadat de ontvanger ze eenmalig heeft geopend.
- Media wordt niet opgeslagen in de Foto's of Galerij van de ontvanger.
- Zodra je een foto of video voor eenmalige weergave hebt verzonden, kun je deze niet opnieuw bekijken.
- Je kunt foto's of video's voor eenmalige weergave die je hebt verzonden of ontvangen niet doorsturen, opslaan, met ster markeren of delen.
- Je kunt alleen zien of een ontvanger een foto of video voor eenmalige weergave heeft geopend als diegene leesbewijzen heeft ingeschakeld.
- Als je de foto of video niet binnen 14 dagen na het verzenden opent, vervalt de media in de chat.
- Elke keer dat je een foto of video voor eenmalige weergave wilt verzenden, moet je deze optie selecteren.
- Media voor eenmalige weergave kan worden hersteld vanuit een back-up als het bericht ten tijde van de back-up nog niet is geopend. Als de foto of video al is geopend, wordt de media niet inbegrepen in de back-up en kan ook niet worden hersteld.
Belangrijk:
- Stuur alleen foto's en video's voor eenmalige weergave aan personen die je vertrouwt. Iemand kan bijvoorbeeld het volgende doen:
- Een screenshot of schermopname maken van de media voordat deze verdwijnt. Je ontvangt geen melding als iemand een screenshot of schermopname maakt.
- Een foto nemen van de media met een camera of een ander apparaat voordat het bericht verdwijnt.
- Versleutelde media kan tot enkele weken nadat je deze hebt verzonden, worden bewaard op de servers van WhatsApp.
- Als een ontvanger media voor eenmalige weergave rapporteert, wordt de media aan WhatsApp beschikbaar gesteld. Je kunt in dit artikel meer informatie vinden over het rapporteren van berichten in WhatsApp.